Meitin poppoo on noissa kisatsembaloissa pyörinyt jo jokusia vuosia välillä ajelemassa ja välillä järjestelemässä.
Itse kilpailutoiminnasta eli suunnistamisesta en tiedä oikeastaan mitään, mutta voisin näin kokeneempana kisakävijänä antaa hiukan vinkkiä tuohon sapuskapuoleen, sillä eväiden osalta pidän itseäni eräänlaisena asiantuntijana.
Ne ketkä meikäläisen on joskus tavanneet, niin pystyy huomaamaan kropan muodosta että ruokailu, syöminen ja kaikki siihen liittyvä on erittäin lähellä sydäntä.
Niinpä alussa tulikin otettua mukaan reissuille vaikka minkälaista purtavaa ja paljon, joka yleensä jäi syömättä ja meni roskikseen.
Olen huomannut, että on paljon tärkeämpää varata riittävästi nesteytykseen kuin syömiseen sopivia tarvikkeita. Myös vessapaperia kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan ja etenkin maastoon...
Kilpailukeskuksessa on YLEENSÄ aina jonkinlainen puffetti josta saa kahvia ja jonkinlaista purtavaa ainakin kisapäivänä. (kannattaa varmistaa järjestäjältä onko puffettia)
Kilpailupäivän aamuna on katsastuksia ja ohjaajakokouksia, joiden välissä on mukavasti aikaa ottaa kupposellinen tai pari kahvia ja muutamat sämplärit puffetista.
Meikäläinen ostaa aina puffetista parit sämplärit mukaan mettään evääksi, sillä eväät maistuu mettässä ihan jumalattoman hyvälle.
Kisapaikoilla on JOSKUS myös nuotiomestoja jopa metsässä, joissa kiireettömämmät "kisailijat" pysähtyvät paistamaan makkaraa raittiissa ulkoilmassa.
Mikäli tälläistä hienoa maastorillailumahdollisuutta ei ole, niin kisakeskuksen puffetista saa ostaa makkaraa, tai siellä ainakin pystyy ne makkarat paistamaan, eli paketti tai pari makkaraa/mies mukaan laukkuun.
Kilpailun jälkeen tulee yleensä purastua vielä parit sämplärit ja mangarat, vaikka siihen aikaan päivätä yleensä onkin jo enemmän jano ja vilu, eli mieli tekee saunaan ja nauttimaan asiaan kuuluvia virvokkeita.
Sunnuntaina aamulla on sitten se aika, jolloin voi niitä omia eväitä pureskella eli mitään hirvittävää ruokakassia ei mukana kannata kuskata.
Toki myös perjantaina ja lauantaina saunan jälkeen voi pieni purtava maistua, mutta yleensä porukka käy matkalla kisapaikalle syömässä, niin perjantainakaan ei juuri mitään purtavaa enää tarvita. Eli todella pienellä sapuskamäärällä noissa yleensä pärjää.
Meillä on yleensä ajoparin kanssa mukana paketti leipää ja jotain leivän päälle, muutama paketti makkaraa, sinappia ja tietysti jokunen laatikko keskiolutta.
Kokemus on osoittanut, että mukaan otettavan keskioluen määrää ei tule aliarvioida, sillä sitä ei puffetissa ole myynnissä.
Oluessa on myös se hyvä puoli, että olut myös säilyy pitkään siinä tapauksessa, että ihan kaikkea ei saa viikonlopun aikana nautittua.
Viestissä mainitut elintarvikkeet on vain meidän käyttämiä tuotteita ja jokainen voi toki täyttää oman eväskassinsa haluamillaan tuotteilla, esim. keskioluen voi vaihtaa vaikka vissyyn, makkarat porkkanoihin, sinapin tapaskoon jne.
Siinä hiukan pohjaa miten meitin poppoo noita ruokailuhommeleita hoitaa.
Oikeesti omia eväitä tarvitaan noissa reissuissa yleensä yllättävän vähän.